Sköna maj är här, sommaren nalkas och med den kommer en av årets bästa tider. När temperaturen kryper uppåt och kvällarna blir ljusare flyttar matlagningen utomhus. Det är något särskilt med doften av grillrök i luften, en kall dryck i handen och mat som får ta tid. Här finns alla möjligheter att vara kreativ – prova nya tekniker, smaker och styckdetaljer. Det gäller att våga tänka nytt. Det finns faktiskt annat än flintastek.
Men kanske viktigast av allt: det handlar om gemenskap. Om att stå vid grillen tillsammans, skratta, prata, smaka – och kanske bränna något längs vägen. Vi på Homechefs tror på matlagning som något mer än att bara få middagen på bordet. Det är ett sätt att umgås, växa och inspireras.
Och apropå gemenskap – det har blivit dags att adressera vår allra första lilla kontrovers.
För ett par dagar sedan fick vi en kommentar där någon undrade varför vår kommunikation verkar rikta sig enbart till män. Det är en rimlig fråga. Svaret är enkelt: Ja, vårt innehåll är riktat till män. Det är vårt perspektiv. Precis som många matmagasin genom tiderna riktat sig till kvinnor, riktar sig Homechefs till män som vill bli bättre hemmakockar. Det betyder inte att andra inte är välkomna – tvärtom.
När jag själv växte upp och började intressera mig för matlagning på 80- och 90-talet, var det i princip bara genom mammas damtidningar och receptpärmar jag kunde läsa om mat. Jag älskade det. Spelade ingen roll att målgruppen inte var jag – jag lärde mig ändå massor. Så funkar det fortfarande. Den som är nyfiken och matintresserad är alltid välkommen att läsa, testa, inspireras. Men vi kommer fortsätta skriva med män i åtanke. Det behövs.
Tack för att ni läser, kommenterar och engagerar er – även när ni tycker olika.
Ha en fantastisk sommar, så ses vi vid grillen!